torstai 13. joulukuuta 2012

Universumisimulaattori ja Kreationismi

Universumi voi olla simulaatio. Kristinuskossa ja monissa muissakin uskoissa on mm. ollut tulkintoja, että maailmankaikkeus on Jumalan uni tai vastaavia. Uni voitaneen aivan hyvin tulkita myös simulaatioksi.

Simulaation rakenne on voinut aikojen kuluessa muuttua eli ehkä silloin kun ihmiset ajattelivat maapallon olevan taso; simulaatio olikin todellisuudessa tasomainen. Ihmisen ymmärryksen kasvaessa maapallo sitten muutettiin pallomaiseksi simulaatioksi. Simulaattorin luojat ehkä haluavat säästää prosessointitehoa näillä simulaation yksinkertaistuksilla. Voi olla, että simulaatiota ei ole koskaan ajettu kuin esim. ihmisen kulttuurin alkuvaiheesta alkaen ja sitä aiempi maapallo on vain asetettu simulaation alkuarvoiksi. Tälläinen näkemys olisi yhteensopiva mm. kreationismin kanssa. Simulaatio voi muutenkin olla ihan millainen hyvänsä, koska sen rajoitteet olisivat luojan mielikuvitus ja simulaattorin toteutus eivätkä varsinaiset luonnontieteelliset rajoitteet.
http://jpoli.blogspot.fi/2012/12/hypponen-ja-superaly.html

http://juffo.blogspot.fi/2012/12/jeesuksen-ruumis.html

http://www.tekniikkatalous.fi/innovaatiot/tiede/tutkijat+testaavat+onko+maailma+vain+jattikokoinen+simulaatio/a864052

http://news.techeye.net/science/scientists-plan-test-to-see-if-the-entire-universe-is-a-simulation-created-by-futuristic-supercomputers

http://www.hpcwire.com/hpcwire/2012-12-11/testing_whether_we_live_in_a_computer_simulation.html

Jos maailmankaikkeus näyttää olevan simulaattori niin silloin pitäisi löytää menetelmiä vaikuttaa siihen simulaatioon. Voisimme ehkä kopioida koneita (copy-paste) ja rakentaa laitteita, jotka hyödyntävät itse simulaattorin ominaisuuksia. Olisiko ehkä mahdollista laatia simulaattoriviruksia jne. Multivesumit voit itse asiassa olla vain toisia simulaatioita. Simulaatioiden välisen kommunikaatio voi myös olla mahdollista ja ehkä voisimme yrittää myös kommunikoida simulaattorin ylläpitäjien kanssa. Tosin huonossa tilanteessa nuo voisivat johtaa simulaattorin sammuttamiseen.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti