lauantai 29. joulukuuta 2012

Suomalaisia Profeettoja - Helena Kontinen

Horroksiin vaipuminen tapahtui näin: Kirkkaus leimahti ja HK näki kaksi enkeliä. Nämä pitivät käsissään kirjaa, josta saarna piti lukea. Useimmiten HK puhui sängyssä pitkällään; hänen kova äänensä kuului kilometrin päähän (näin väittää Sarlin). Myöhemmin HK alkoi puhua myös ”selvin päin”. Siinä vaiheessa häntä jo pidettiin profeettana. Aluksi piti olla horrospuhe, että ihmiset olisivat uskoneet Jumalan käyttävän naistakin Sanansa julistajana.
http://www.ilosanomapiiri.fi/mailis/opet/kontt.htm

Pääasiallisesti spirituaalinen kirjallisuus pitää ilmeisesti juuri lepäävää asentoa mahdollisesti kyljellään maaten parhaimpana visioiden näkemiseen. Mohammed sai Koraanin vähän samallalailla eli enkelit toivat sen ja Mohammed kirjoitti Koraanin sen perusteella. Saman tyylinen tapahtuma ilmeni myös Mormonien pyhiä kirjoituksia luodessa.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Mormonin_kirja


Vuoden 1838 kirjoittamassa historiassaan hän antaa kuvauksen tapahtumasta. Ollessaan antautuneena rukoukseen perheen ahtaassa hirsimökissä, muiden perheenjäsenten jo mentyä nukkumaan, huoneeseen ilmestyi ”persoona, joka seisoi ilmassa, sillä hänen jalkansa eivät koskettaneet lattiaa. Hänellä oli yllään häikäisevän valkoinen väljä viitta ... Hän kutsui minua nimeltä ja sanoi minulle olevansa Jumalan edestä minulle lähetetty sanansaattaja ja että hänen nimensä on Moroni, että Jumalalla oli minulle työ tehtäväksi.”
Hän sanoi, että oli olemassa talteen pantu kirja, kultalevyihin kirjoitettu, joka kertoi tämän mantereen muinaisista asukkaista ja mistä he olivat lähtöisin. Hän sanoi myös, että siihen sisältyi ikuisen evankeliumin täyteys sellaisena kuin Vapahtaja antoi sen muinaisille asukkaille; edelleen, että oli olemassa kaksi hopeakehyksiin kiinnitettyä kiveä - ja nämä rintakilpeen kiinnitetyt kivet muodostivat niin kutsutut urimin ja tummimin - levyjen mukana talletettuina; ja muinaisina eli entisinä aikoina näiden kivien hallussapitäjät ja käyttäjät olivat ’näkijöitä’; ja että Jumala oli valmistanut ne kirjan kääntämisen tarkoitusta varten.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Mormonin_kirja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti