lauantai 19. marraskuuta 2011

Neutriino yhä valoa nopeampi

Neutriinot lentävät myös uusissa kokeissa valoa nopeammin.
The speed of light appears to have been broken again after scientists carried out a new set of experiments to test measurements that could require the laws of physics to be rewritten.

http://www.telegraph.co.uk/science/science-news/8901001/Speed-of-light-broken-again-as-scientists-test-neutrino-result.html

Tietyissä piireissä valon universumin kattonopeus luonne on nostettu uskonnolliseksi tekstiksi, jota ei mikään saa rikkoa.
The findings have proved troubling for scientists as it goes against Albert Einstein's law of special relativity and opens up the possibility of being able to send information back in time.
http://www.telegraph.co.uk/science/science-news/8901001/Speed-of-light-broken-again-as-scientists-test-neutrino-result.html

Einsteinhän johti yhtälönsä sen ajan havainnoista ja teoreettisilla tarkasteluilla mutta empiria ei näytä tukevan valon kattonopeusluonnetta. UFOjen maapallo vierailuitahan on juuri tietyissä tiedemiespiireissä pidetty mahdottomana juuri valon kattonopeuden takia. Mikäli kattonopeutta ei ole, niin vierailujen todennäköisyys kasvaa huomattavasti.

The idea that nothing can exceed the speed of light in a vacuum forms a cornerstone in physics - first laid out by James Clerk Maxwell and later incorporated into Albert Einstein's theory of special relativity.

Kuvitelma, että valon nopeus on suurin mahdollinen ei kuitenkaan perustu empiriaan vaan spekulaatioon. Miten kukaan todellinen tiedemies voi pitää väitettä totena ilman empiiristä tukea? Pelkät teoreettiset tarkastelut eivät ole riittäviä, koska ne perustuvat universalismiin ja universalismi ei ole tieteellisesti todistettu todeksi vaan on pitkälti fantasiaa.
Tehdyn kokeen perusteella ei voi päätellä paljoa ennen kuin havainto saa tukea tai kumotaan tarkemman syynin jälkeen. Olin etukäteen kuullut huhuja niin tuloksen julkistamisesta kuin siihen liittyvistä epäluuloistakin. Ajattelin etten mainitsisi tästä sen enempää kuin muistakaan mahdollisista löydöistä, jotka varmentuessaan mullistaisivat käsityksemme ja siksi luultavasti osoittautuvat virheellisiksi. En kuitenkaan osannut odottaa, että mielenkiinto leviäisi niin laajalle, Guardianista ja BBC:stä Metroon, Iltalehteen ja Ilta-Sanomiin asti. Kuten Petri Riikonen naapuriblogissa totesi, yleisön huomio on jo kääntynyt aiheeseen, joten ehkäpä on hyvä sanoa jotain.

Itse en oikein ymmärrä minkätakia pitää yleensä olla kattonopeus. Einsteinin yhtälöt voivat vallan hyvin olla sekä oikein että väärin. Ne eivät vain päde niin universalisti kuin on kuviteltu.


But the enigmatic neutrinos, which have been observed to penetrate lead walls like light through a window, where not yet discovered when Einstein published his theory of special relativity in 1905.
http://www.nydailynews.com/news/world/experiment-shows-neutrinos-travel-faster-speed-light-challenging-einstein-theory-relativity-article-1.980085


Einstein ei aikanaan tiennyt esittäessään teoriansa, että edes neutriinoja on olemassa eli hänelle oli luonnollisesti mahdotonta ennustaa, että neutriinot eivät noudattaisi valonnopeuden asettamaa kattonopeutta.


http://www.wired.com/wiredscience/2011/11/neutrinos-screw-einstein/

Iso kysymys on että, miksi niin moni fyysikko uskoo valon kattonopeusluonteesseen niin huonolla perustelulla. Fysiikan ei pitäisi olla uskonto vaan empiriaan perustuva tiede. Todellinen tiedemies ei usko eikä kanonisoi asioita perusteettomiksi uskomuksiksi.

Ilmastonmuutos on toinen kanonisoitu uskonto, jota myydään tieteen nimissä.
http://clark.puheenvuoro.uusisuomi.fi/88975-ilmastonmuutoksen-kieltajat

Itse pyrin haastamaan jatkuvasti omat uskomukseni, enkä hyväksy mitään ilman kunnollista näyttöä todeksi ja silloinkin vain temporaalisesti ja paikallisesti todeksi. Universalointia ei voi tehdä perustellusti äärellisestä määrästä näytteitä. Ihmisen todellisuus on paikallista, ei universaalia.
http://jpoli.blogspot.com/2011/11/uskonnon-ja-tieteen-eroista.html

http://jpoli.blogspot.com/2011/11/itkuraivo-kristityt.html

http://jpoli.blogspot.com/2011/11/hannu-tanskanen-ilmastoaktiivi.html

http://jpoli.blogspot.com/2011/11/durbani-kriisissa.html

http://paranormaaliblogi.net/index.php/2011/11/22/neutriinot-yha-valoa-nopeampia/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti