maanantai 29. lokakuuta 2012

Universumi simulaatio?

Elämmekö simuloidussa universumissa?
http://www.mikropc.net/kaikki_uutiset/tutkijat+loysivat+quottodisteitaquot+universumimme+on+ehka+vain+tietokonesimulaatio/a851363

http://www.huffingtonpost.co.uk/2012/10/11/physicists-may-have-evide_n_1957777.html

http://arxiv.org/abs/1210.1847

Simulaatio argumenttia on esitetty laajalti ja myös pohdittu vakavissaan. Jotkut ajattelevat myös, että universumimme pyörii sellaisessa universumissa, joka itsessään tukee tälläisen laskennallisen universumin syntyä.
It's not hard to imagine that Moore's Law-type progress will allow physicists to simulate significantly larger regions of space. A region just a few micrometres across could encapsulate the entire workings of a human cell.
Today, we get an answer of sorts from Silas Beane, at the University of Bonn in Germany, and a few pals. They say there is a way to see evidence that we are being simulated, at least in certain scenarios.
http://www.technologyreview.com/view/429561/the-measurement-that-would-reveal-the-universe-as-a-computer-simulation/

Sinällään on jos halutaan esim. simuloida maapallon kaltaista planeettaa ei ole mitään syytä simuloida koko maailmankaikkeuttaa vaan voidaan simuloida vain tämä planeetta ja ehkä lähiavaruutta vähän. Tälläinen pelkästään maapallon simulointi vie paljon vähemmän prosessoritehoa ja muistia kuin koko maailmankaikkeuden simulointi.

Simulaattorin rakenteen syvällinen ymmärtäminen voi mahdollistaa sen ominaisuuksien hyödyntämisen myös simulaattorin asukkaille. UFOt voivat esim. olla asukkaita toisista planeettasimulaatioista, jotka sitten pääsevät kulkemaan esim. simulaattorien välisessä viestilinjassa (olettaen että simulaatiot kommunikoivat keskenään). Toisaalta ufot voivat myös olla esim. simulaattorin rakentajien tekemiä kokeita, joilla testataan simulaation asukkaiden reaktioita erilaisiin ärsykkeisiin.

Asummeko esim. tieteellisessä, kaupallisessa vai viihteellisessä simulaatiossa merkitsee varmasti paljon sille minkälainen simulaatio on.

Asian testaaminen on kuitenkin vaikeaa, koska simulaattorin rakenteen ei tarvitse perustua ihmisen hallitsemaan tieteeseen ja tietotekniikkaan. Itse en näe mitään syytä, että jos elämme simulaattorissa niin simulaattori voi itsessään sijaita niin erilaisessa todellisuudessa, että me emme kykene täältä ymmärtämään simulaattorin rakennetta eli sen testaaminenkin voi olla mahdotonta.
http://www.vice.com/read/whoa-dude-were-not-inside-a-computer-right-now

Tällä hetkellä lienee mahdotonta arvioida todennäköisyyttä, että elelisimme simulaatiossa. Todennäköisyys ei kuitenkaan ole nolla vaan sen yli.

Which would explain why there have been reports of scientists observing pixels in the tiniest of microscopic images.
Right. The universe is also pixelated—in time, space, volume, and energy. There exists a fundamental unit that you cannot break down into anything smaller, which means the universe is made of a finite number of these units. This also means there are a finite number of things the universe can be; it’s not infinite, so it’s computable. And if it only behaves in a finite way when it’s being observed, then the question is: Is it being computed? Then there’s a mathematical parallel. If two things are mathematically equivalent, they’re the same. So the universe is mathematically equivalent to the simulation of the universe.

http://www.vice.com/read/whoa-dude-are-we-inside-a-computer-right-now-0000329-v19n9

Simuloitu todellisuus on erityisesti Jumaluskovien mieleen, koska simulaattorin luoja on tavallaa Jumala. Kristinuskon Jumala on tavallaan simulaattorin rakentaja/käynnistäjä. Jumala loi perustan todellisuudelle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti