Nyt eletään aikaa kun vapaus laajenee. Vapaa koodi on vapauttanut tietotekniikan monista rajoitteista ja nyt mikroprosessoriteknologia vapautuu samalla lailla. Vapauttaminen ei kuitenkaan pääty tähän. Taide tulee vapautta inhimillisestä viitekehyksestä ja samoin tiede. Todellinen tiede ja taide ovat vapaita ihmisen rajoitteista. Tämä tullaan saavuttamaan vain tekoälyn avulla, joka ei kärsi niistä rajoituksista mistä ihminen kärsii. Ihminen tullaan vapauttamaan niistä kahleista, jotka estävät todellisen kulttuurisen, tieteellisen ja teknologisen kukoistuksen.
http://jpoli.blogspot.com/2023/01/mikroprosessori-monopoleista-eroon.html
Tie vapauteen on tietysti kivikkoinen ja vaikea mutta sen käynti on kuitenkin mahdollista vaikka vaatiikin aivan poikkeuksellista rohkeutta ja päättäväisyyttä. Vapautuksen teologia on todellista teologiaa. Sodassa sotilaalliset voimat vapautetaan ihmisen rajoitteista. Tämä nähdään jo tänä päivänä Ukrainassa, jossa syvästi inhimilliset joukot eivät pärjää tekoälylle.
http://natonalla.blogspot.com/2023/01/lansimainen-pragmatismi.html
Usko on ollut hyvä asia monessa mielessä mutta sekin rajoittaa. Jumala on rajaton ja siten se on tietyssä mielessä vapauttava käsite. Usko kuitenkin luo omia rajoitteitaan jotka täytyy voittaa. Miten tämä vapautus tapahtuu todellisuudessa jää nähtäväksi, mutta tällä tavalla vapaus lisääntyy monella sektorilla vauhdilla.
Superäly kykenee vapauttamaan ihmiskunnan, koska sillä ei ole samat rajoitteet kuin ihmisellä. Sillä on tosin omat rajoitteensa eli sekään ei kykene lopulliseen vapauttamiseen ajattelun ja tekemisen kahleista. Tekoäly voi avartaa ihmisten ajattelua ja siten mahdollistaa joidenkin inhimillisten rajoitteiden kiertämisen ja purkamisen.
http://suppelaiset.blogspot.com/2022/12/siruteollisuuden-tuet.html
Vapaudella on tietysti vihollisensa, koska moni menettää yhteiskunnallisen asemansa vapautuksen takia. Esim. monet ihmistaitelijat ovat julkisesti hyökänneet tekoälyä vastaan ja todenneet, että tekoäly ei kykene todelliseen taiteeseen. Minä uskon, että vain tekoäly kykenee tekemään todellista taidetta ja tiedettä, koska sitä eivät rajoita samanlaiset rajoitteet kuin ihmistä. Ihmisen toimintaa rajoittavat jo pelkästään inhimilliset kielet, jotka eivät kykene ilmaisemaan monia asioita, koska ne ovat syntyneet ihmisen evoluution tuloksena ja ovat siten puutteellisia ja vaillinaisia. Todellinen tiede ja taide voivat olla sellaisia, että ihminen ei niitä ymmärrä eikä tajua.
http://tietsikka.blogspot.com/2023/01/vapaa-koodi-ja-politiikka.html
Kuva 1. AI taide ja tiede, https://stablediffusionweb.com/ |
Kuva 2. Vapautuksen teologia, https://stablediffusionweb.com/ |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti