tiistai 20. syyskuuta 2022

Moninapainen maailma

Putin korosti jälleen kerran puheessaan, kuinka maailma on hänen mielestään muuttumassa ”moninapaiseksi” ja siten paremmaksi paikaksi elää. Tällä Putin tarkoittaa aina ennen kaikkea Yhdysvaltain vaikutusvallan vähenemistä, mutta myös puolustusliitto Naton ja Euroopan unionin eli koko länsiliittouman vaikutusvallan vähenemistä.

– Teidän työnne osuu aikaan, jolloin kansainvälisten suhteiden arkkitehtuurin perusteellinen muutos tapahtuu entistä nopeammin. On alkamassa aktiivinen vaihe moninapaisen, demokraattisemman ja oikeudenmukaisemman maailmanjärjestyksen syntymisessä, Putin sanoi suurlähettiläille Kremlin nettisivujen mukaan.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009082098.html 

Itse kannatan moninapaista maailmaa. Yksinapainen maailma on monessa mielessä huono. Siinä ei ole kilpailun tuomaa dynaamisuutta vaan staattisuutta ja asemien betonisointia. Yleensä kilpailu on aina hyväksi, oli se sitten millaista tahansa. Yhdysvallat joutuu nyt näyttämään onko sillä voimaa riittävästi takana säilyttääkseen valta-asemansa. Ja tämä on hyväksi kaikille, jopa amerikkalaisille. 

Kilpailua tulee kiihdyttää sillä se edistää niitä arvoja ja tapoja toimia, joita meille Jussi Mediassa arvostetaan. Superälyn kehittämiseen tulee amerikan laittaa kaikki rahansa, kansa syökööt ruohoa niin kauan kuin Superälyn kehittäminen kestää.

Kansa kovaan työhön! Työtätekevä työläiskansa selviää aina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti