sunnuntai 28. elokuuta 2022

Salaliittoteorioista

Maailmassa on monta erikoista salaliittoteoriaa. Niistä 9/11 on hölmöimpiä, mutta ajallisesti lähin ja siksi monella on tapahtumista omakohtaisia muistoja. Sitten on uskomuksia litteästä maapallosta ja liskoihmisistä, jotka lienevät lähinnä pelleilyä.

Yksi erikoisimmista on epäily siitä, että Yhdysvallat lavasti vuosien 1969-1972 kuulennot. Teorian mukaan lento kuuhun ei olisi ollut teknisesti mahdollista sen ajan tekniikalla, joten ne lavastettiin studiossa. Ja tottahan se on: kuuhun mentiin käytännössä kupla-volkkarilla. Temppua ei ole pystytty toistamaan 50 vuoteen, vaikka nyt vihdoin onkin uusia suunnitelmia aiheesta.

Kuulentohuijaus ei ole internetin levittämä, vaan se sai alkunsa jo 1970-luvulla. Oleellinen osa oli vuonna 1978 ilmestynyt elokuva Capricorn One, jonka itsekin kävin nuorena katsomassa elokuvateatterissa. Olikin kiinnostavaa löytää leffa Elisa Viihteen valikoimasta ja katsoa se nyt, vuosikymmeniä myöhemmin.

https://pjarvinen.blogspot.com/2022/08/erikoisin-salaliittoteoria-kuulennot.html 

Salaliittoteorioita on moneen lähtöön aina maapallon pallomaisuuden kieltämisestä Amerikan 9/11 juttuihin. Näistä on paha sanoa mitään mutta maapallo tuskin on litteä. Tosin ei se ihan pallokaan ole. Näistä voi kirjoittaa kuinka paljon tahansa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti