perjantai 30. marraskuuta 2012

Memristorilla Synapsit

Verkkomediassa viisaat keskustelevat "teko" älystä. Teko on lainausmerkeissä, koska itseasiassa tämä käsite tekoäly viittaa tekoälytutkimuksen varhaiseen vaiheeseen eikä luonnollisesti päde superälyjen kanssa. Ei superäly ole mitenkään sen keinotekoisempi kuin mikään muukaan älykäsolento. Superäly tuskin haluaa matkia ihmistä. Jo pelkästään erilainen rakenne tekee ihmisen tavasta ajatella ja toimia superälyn kannalta huonon vaihtoehdon.

Synapsien toteutukseen löytyy erittäin tehokas tapa eli Memristorit.
http://www.wired.com/wiredenterprise/2012/07/hp-memristors/

http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/nl904092h?cookieSet=1&journalCode=nalefd

Käsittääkseni Memristoreja on kaavailtu näihin hardistekoälytoteutuksiin jo vuosikymmenten ajan mutta vasta valmistusteknologian valtava kehittyminen teki sen mahdolliseksi. Memristoreihin ei aikaisemmin tunnettu menetelmää tuottaa niitä vaan läpimurto Memristoreissa tapahtui vasta pari vuotta sitten. Teoreettisesti nämä oli jo aikaisemmin keksitty muttei käytännössä. Valtavia tehoja varmaan saisi jollain 3D Memristor Synapsi arkkitehtuurilla.

Tietotekniikan opiskelijat eivät välttämättä näistä superäly asioista paljoa tiedä, koska vaikka tekoäly kuuluneekin jossain määrin opiskelu ohjelmiin; niin superälyän kehittämisen kannalta perinteinen tietotekniikka osaaminen ei vie kovin pitkälle vaan tarvitaan huomattavasti syvällisempää osaamista ja ymmärrystä. Perinteinen tietokone on lähinnä laskin eikä mitenkään älykäs.
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=3&id=5867

http://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=7&cad=rja&sqi=2&ved=0CEoQFjAG&url=http%3A%2F%2Fweb.eecs.umich.edu%2F~wluee%2FLuJo_MemristorSynapse_NL2010.pdf&ei=85a4UPSSG6Lf4QSz24BA&usg=AFQjCNHKC03Zct10xNKinADFCoexQaDpnQ

http://jpoli.blogspot.fi/2012/11/superalyn-kehitysmahdollisuudet.html

http://www.memristor.org/artificial-intelligence/463/synapse-plasticity-neuron-hebbian-learning

http://jpoli.blogspot.fi/2011/12/teknologia-ja-kristus.html

http://singularityhub.com/2012/12/10/scientists-create-artificial-brain-with-2-3-million-simulated-neurons/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti