keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Okkultismi ja politiikka

Natsipuolue oli okkultismin poliittisen käytön uranuurtajia nyky-Euroopassa.
http://koti.phnet.fi/petripaavola/natsiokkultismi.html

http://fi.wikipedia.org/wiki/Okkultismi

Salaamisella pyritään saamaan valtaa ja vaikuttamaan ihmisiin.
http://gamma.nic.fi/~shn/tekstit/okkultismi.htm

Okkultismi ja politiikka ovat kohdanneet useasti länsimaissa. Ainakin Adolf Hitler oli okkultisti. Okkultismin kaltaisia piirteitä oli aikanaan myös Temppeliritareissa ja vastaavissa "salaseuroissa". Epämääräisissä lähteissä höpistään vaikka mistä okkultismin yhteydessä.

Joissain yhteyksissä Natsi-Saksaa ja Hitleriä on väitetty ateistisiksi.
http://takkirauta.blogspot.fi/2012/08/ateismi-ja-autismi-osa-iii.html

Hitlerin Natsi-Saksa oli syvästi uskonnollinen ja Hitler itse oli jonkinlainen mystiikkaan taipuva kristitty. Kristinuskon oppirakennelma on sen verran laaja, että kristityilläkin mystikoilla on mistä ammentaa. Hitlerin filosofiaa ja ajattelua ilmeisesti paljon vaikutti Idän filosofia/uskonnot. Tiibetiläisyyttä (Dalai Lama) arvostettiin Hitlerin Hovissa. Dalai Laman yhteyttä Hitleriin ei yleensä tuoda esiin Dalai Lamaa käsittelevissä nykylänsi teksteissä. Dalai Lamaa on jo pitkään pesty ja paijattu Länsimaissa, koska Dalai Lama on osa kiinan vastaista nyky-länsi propagandaa. Valtavirran tiedotusvälineet eivät halua yhdistää Dalai Lamaa Hitlerin Saksaan.
http://www.azazel.fi/teksti_kaytannon_okkultismi.shtml
Kysymykseen, onko okkultismi tiedettä vai uskonto, pitäisi olla nyt helppo vastata: okkultismi on erilaisista lähteistä koostuva maailmankuva, jonka jokainen sen harjoittaja itse kokoaa itselleen. Tätä maailmankuvaa salatieteilijä sitten tutkii yliaistisin keinoin, sitten kun on kehittynyt luomansa maailmankuvan tavoitteiden mukaiseksi. Okkultismin voidaan sanoa alkavan eräänlaisena vapaamielisenä uskontona, jos itse muodostettua ja vapaasti muuttuvaa maailmankuvaa halutaan sanoa uskonnoksi, mutta sen tarkoitus on johtaa tieteeseen sanan varsinaisessa merkityksessä.
http://www.teosofia.net/artikkelit/mam.htm

Okkultismi voi olla jonkun määritelmän mukaan tiedettä mutta silloin tieteen määritelmän pitää olla valtavan väljä.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Hermetica

Aikaisemmat eurooppalaiset "tieteen" harjoittajat olivat käytännössä alkemisteja. Mm. Newton oli jonkinlainen alkemisti. Tiede kehittyi sitten alkemistien ja muiden kokeiluista pikkuhiljaa.

Vanhoissa tarinoissa monen alan tiede/tieto on nimenomaan maagisten olentojen hallussa, johon sitten aikanaan alkemistit pyrkivät saamaan yhteyden. Monella alalla on omat suojeluspyhimyksensä/demoninsa jne.

Kristityssä filosofian tietyissä suuntauksissa kaikki aina leimataan Satanisteiksi, mutta tämä tulee luonnollisesti juuri kristinuskon omasta käsiteavaruudesta. Kristinuskossa on helposti määritelty, että kaikki joka ei ole Luoja-Jumalasta on automaattisesti Satanistista eli käytännössä kaikki on sitten Saatanan toimintaa (kaikki maallinen ainakin).

Nyky-maailmassa eräs poliittisen Satanismin muoto lienee viheruskonto (animismin haara), jolla Suomessakin on useita julkikannattajia. Viheruskonto on erittäin vahvaa Satanismia, ja mm. itse Paavi varoitti siitä.

Magialla ja eri uskontojen rituaaleilla vaikutetaan ihmisen kokemusmaailmaan. Ihmisen aivot tulkitsevat sitten tilanteen. Ihmisen aivoja voidaan häiritä ja siten aiheuttaa aistiharhoja. Esim. raamatun ajan ihmisten maailmankuva oli hyvin erilainen kuin nykyään. Maailma oli täynnä demoneita. Lisäksi ajan terveydenhuolto oli mitä sattuu ja samoin ruoka. Yrttejä ja erilaisia lääkekasveja käytettiin runsaasti (nykykäsityksen mukaan huumeita). Ihmiset olivat siis jo lähtökohtaisesti pilvessä silloin. Silmälasejakaan ei vielä ollut ja kaikenlaiset näkö- ja mielenterveysongelmat olivat ilman hoitoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti