tiistai 23. maaliskuuta 2021

Arto Lauri

Arto Lauri on yksi Suomen kuuluisimmista salaliittoteorioista. Lauri on erikoistunut ydinenergian arvosteluun. Lauri on ilmeisesti työskennelyt ydinvoimalassa eli hänellä lienee jonkinlainen käsitys ydinvoimalasta. 

http://natonalla.blogspot.com/2021/02/ydinsota-mahdollinen.html

Ydinenergian tuotanto on isoa liiketoimintaa. 

https://www.theiet.org/media/1274/nuclear-principles.pdf

Wikipediassa on paljon tietoa ydinvoimasta.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Ydinvoima

https://courses.lumenlearning.com/uidaho-nuclear/chapter/nuclear-engineering-basics/

Ydinteknologiasta löytyy internetistä hyvin tietoa eli mitenkään kovin tarkkaan valjeltua tietoa se ei ole. Hakusanalla "Nuclear engineering" löytyy hyvin tietoa paikoista mitä ei saa mainita nimellä.

https://www.lut.fi/web/en/admissions/masters-studies/msc-in-technology/energy-technology/nuclear-engineering

https://www.aalto.fi/en/department-of-applied-physics/antimatter-and-nuclear-engineering

https://www.youtube.com/user/artolauri

http://ollihakala.blogspot.com/2011/10/arto-lauri-faktaa-ydinvoimasta.html


Itse en ole varsinaisesti koskaan opiskellut ydinteknologiaa; mitä nyt fysiikassa on käsitelty atomin rakenne ja ydinvoimalan perusteet. Kvanttimekaniikasta olen opiskellut perusteet. Normaalielämässähän suoranaisesti kvanttifysiikalla on aika vähän sovelluksia. Kvanttitietokoneet ovat niin harvinaisia, että ihan pahaa tekee. 



Nykyään materiaalia löytyy vaikka kuinka jos haluaa asiaan tutustua.



Ydinteknologialla on sotilaallisia sovelluksia kuten mm. sotilastukikohtien, laivojen, sukellusveneiden jne energialähteet. Aikanaan haaveiltiin ydinvoimalla tehdyistä kaivannoista kaivannaisteollisuuteen mutta siitä ei oikein tullut mitään (ainakin Neuvostoliitto kokeili). Lisäksi eräs mielenkiintoinen sovellus oli Neuvostoliiton rakentama ydinkäyttöinen myyrä, joka meni maan alla kuten myyrä. Onko Venäjällä käytössä tälläisiä ydinmyyriä on spekulaation asteella. Lisäksi on tehty kokeita ydinkäyttöisillä lentokoneilla ja ydinkäyttöisillä risteilyohjuksilla. 

Ehkä kaikista tavallisin ydinteknologian sovellus on köyhdytetty uraani ammus. Köyhdytetty uraaniammus lävistää panssaria hyvin. Mm. Irakin sodassa amerikkalaiset tuhosivat helposti köyhdytetyllä uraanilla irakilaisten tankit. 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti